nedjelja, 28.2.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Zabava
 
3.6.2005. 12:34:41
Fun
Navodna svadba u Ivancu obišla svijet!

Iako već svi sve znate o ovom zanimljivom, tragikomičnom i nesvakidašnjem događaju koji je uzburkao javnost našeg kraja, ne znate da je ova priča prešla na nacionalnu i nedavno na svjetsku razinu! Brojne tiskovine plasirale su ovu informaciju široj javnosti, a neke čak nisu niti provjerile te navode. Što se zapravo dogodilo?

Prije nego počnemo, prenijeti ćemo vam prvi tekst koji je pokrenuo ovu tragikomičnu dramu. Na navedenoj stranici možete pročitati prvi pisani zapis o nemilom događaju kojeg su kasnije obradile i plasirale brojne tiskovine.

Newsgroup: Svadba u KTC-u

Internet čini svoje pa je tako ta "vijest" u vrlo kratkom roku obišla brojne newsgrupe, forume, portale i na kraju novine. Svaki puta kad je priča bila aktualna ili prepričavana, pojedini dijelovi su se izmijenili tako da smo uvijek imali drugačiju priču.

Nakon što je Novi Varaždinec objavio ovu vijest preuzevši je sa Interneta, priča se proširila cijelim krajem.

Događaj je bio zanimljiv i Slobodnoj Dalmaciji koja si je ipak dala truda da provjeri navode o samoubojstvu mladenke u PU varaždinskoj.


Slobodna Dalmacija: Kuma i mladenku razdvojilo u bolnici

Priča se nije zaustavila samo u domaćim okvirima. Svjetski poznati portal Ananova s kojeg slične vijesti preuzimaju brojni portali i novine širom svijeta među kojima su i mnogi naši domaći mediji je također objavio priču pa možemo biti sigurni da će priča biti objavljena u još mnogim novinama i portalima širom svijeta. Možda bi ubuduće s većom rezervom trebali uzimati vijesti u kojima se je u Kini rodio pas s tri glave koje se međusobno ne razumiju jer glave govore različite jezike.

Ananova: Bit of a fix for bride and best man...

Sluteći da se radi o izmišljenom događaju provjerili smo sve potencijalno upletene u događaj od restorana u kojima se održavaju svadbene svečanosti, hitne pomoći, policijske uprave i na poprilično drugih adresa.

U KTC-ovom restoranu u Ivanečkom Naselju demantiraju da se je nešto takvo dogodilo i vrlo su ljuti na novine koje su takvu informaciju objavile bez da su se barem potrudili telefonski provjeriti.

Mještani Vrbna tvrde da se svadba NIJE održala na Vrbnu jer jednostavno ne postoji tako velika dvorana za takvu proslavu, a i to je toliko malo mjesto gdje se svi poznaju tako da bi bilo nemoguće to zatajiti. Iako su malo uznemireni zbog takve reklame, mještanima Vrbna ipak godi malo reklame za svoje malo mjesto.

Glasnogovornik PU varaždinske prema pisanju Slobodne Dalmacije nije potvrdio niti do kraja demantirao samoubojstvo mlade jer nisu zaprimili nikakvu dojavu. Ni u susjednoj županiji nije drugačije. Glasnogovornik PU krapinsko-zagorske rekao nam je da se je na njihovom području dogodilo 6 samoubojstava u protekla 2 mjeseca, ali samoubojstvo nije počinila nijedna ženska osoba. Također, iz Hitne pomoći u Ivancu potvrđeno nam je da djelatnici Hitne medicinske pomoći nisu imali nikakvu intervenciju u tom smislu.

Što nam se nameće kao zaključak? Navedeni skandal i samoubojstvo NISU SE DOGODILIi! U kratkom vremenskom periodu svadba, ista svadba sa istim ljudima, zapravo se odigrala u Ivancu, na Vrbnu, u Šemnici, Jesenju, Đurmancu,  Krapini, Zaboku i tko zna gdje još. Gdje se odigrala? U KTC-u, Viti, Lepoglavi, postojećim i nepostojećim dvoranama za svadbe u Vrbnu, Šemnici i Jesenju...

Duhoviti zagorski ugostitelji su nam valjda iz šale potvrdili da se je svadba dogodila, ali ne kod njih nego kod njihovih konkurenata i tako su nas iz jednog restorana upućivali na drugi. Nakon nekoliko restorana koje smo nazvali postalo nam je sumnjivo što svi imaju pripremljen broj restorana u kojem se svadba dogodila. To se zove „zagorski marketing“.

Informacije koje kruže internetom jako su varljiva stvar. Eto, najnovija informacija je da je mladenka bila trudna. Zapravo, upravo su nam dojavili da nije trudna. Ispričavam se, ali kako saznajemo, svadba se dogodila u Mihovljanu! Saznali smo i da se je sve dogodilo prije nego je na svadbi poslužena juha. Uh, dragi čitatelji, više ni sami ne znamo što da vam kažemo. Zapravo, imamo jedno pitanje. Što ste vi saznali?

By the way, jeste li čuli priču kako je čovjek umro od straha na groblju kada mu se kabanica zakačila za križ pa je pomislio da ga mrtvi ne puštaju da napusti groblje?!

iPortal


Viđen NLO u Prigorcu!
 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.