ponedjeljak, 23.4.2018.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
11.4.2006. 10:50:03
Ivanec
Opljačkano Itasovo odmaralište u Metajni na otoku Pagu

- Kad smo na dojavu mještana o pljački i uništavanju Itasova radničkog odmarališta na Pagu doputovali u Metajnu, dočekao nas je užas: vrata i rebrenice na svih 24 apartmana u četiri objekta skinuti su i odneseni, plinski štednjaci iščupani su iz zida zajedno s instalacijama i razbacani po cesti, hladnjaci i škrinje-ladičarke pokradeni su, kreveti su rastavljeni, potrgani i bačeni s balkona, a sav ostali inventar uništen je ili pokraden. Kroz otvorena vrata sada pada kiša, puše bura i ulaze životinje. Kad je to vidio jedan naš radnik, koji je tu godinama ljetovao s obitelji, plakao je kao malo dijete... Po svjedočenju mještana, to je učinila ekipa od pet-šest ljudi iz Ivanca, koja je stigla kamionom varaždinskih registarskih tablica, s oznakom jednog domaćeg autoprijevoznika. Policijska istraga pokazat da li smo u pravu kad sumnjamo da je među njima bio i jedan od članova obitelji bivšeg Itasova vodstva.

Tim su nam riječima gnjevni radnici potvrdili vijest da je proteklih dana opljačkana i uništena Itasova imovina na Pagu, te to dokumentirali i fotografijama snimljenim mobilnim telefonom.

- Ukraden je čak i pribor za jelo, slavine, stolovi i stolci, sve što je bilo upotrebljivo. Mještani kažu da su im “gosti” ponudili da uzmu dio stvari, a sve što je ostalo, razbili su i pobacali kroz prozore i balkone. Čak su i zahodske školjke razbili. Odmah smo pozvali policiju iz Novalje, a po jučerašnjim informacijama, ona je predmet već prebacila na rješavanje Policijskoj upravi varaždinskoj. Riječ je o teškoj krađi, jer sva ta imovina u vlasništvu je Itasa d.d. u stečaju, što se i knjigovodstveno može dokazati – izvijestio je pomoćnik stečajnog upravitelja Dragutin Varga. Vijest o krađi i fotografije na kojima izgleda kao da je odmaralište poharao tornado, izazvale su eksploziju nezadovoljstva na izvanrednom skupu radnika. To više što su radnici prije tri tjedna bili u Metajni i napravili popis svih radova potrebnih da se devastirano odmaralište popravi kako bi radničke obitelji nakon dvije godine ljetos ponovno mogle na more.

- Preko ovoga nećemo prijeći, više ne želimo gledati kako se krivci za Itas mirno šetaju Ivancem i smiju nam se. Sutra izlazimo na prosvjedni skup, a ako  policija ne privede krivce, učinit će to radnici sami – poručio je jučer Dragutin Varga.

Na vijest o pljački prekinuti su pregovori između stečajnog upravitelja Ivana Polana i predsjednice Nadzornog odbora Itasa Marije Brezovec, a o svemu je informirano i vodstvo Županije i Grada Ivanca. Gospođa Brezovec jučer je kratko izjavila da o krađi u Metajni ne zna ništa i da o tome ne želi davati nikakve komentare. Inače, uništavanje inventara apartmanskih kućica u Metajni, u kojima su istodobno mogle ljetovati 24 radničke obitelji, među radnicima su dočekane kao provokacija i potez kojim se žele poništiti napori na konsolidiranju Itasa, to više što je u međuvremenu Varaždinska županija tvrtki odborila 200.000 eura obećanog jamstva (pola za investicije, a pola za obrtna sredstva).

Do ovoga trenutka od mjerodavnih u Itasu još nismo dobili zvaničnu potvrdu da će jučer najavljeni prosvjedni skup sutra biti i održan. (ljr)

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.