utorak, 20.4.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
29.11.2007. 18:03:56
Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave, o infrastrukturnim i komunalnim zahvatima na području grada
Kraju privodimo milijune kuna vrijedna ulaganja

Unatoč tome što se godina i kalendarski primiče kraju, na cijelom gradskom području Lepoglave u punom su jeku završni radovi na komunalnom, infrastrukturnom i elektroenergetskom opremanju, a provode se u gotovo svim mjesnim odborima.

- Od ukupno 130 novih rasvjetnih mjesta, koliko ih je varaždinska Elektra ove godine instalirala u svim lepoglavskim MO-ima, čak 58 postavljeno ih je u pograničnom Zlogonju kod Višnjice. Zasvijetlilo je i u drugim brdskim naseljima, a radove koji su prošlih dana ušli u završnu fazu, financira Grad Lepoglava s 250.000 kuna – ističe lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

U sklopu toga ulaganja postavljaju se i kandelaberi u lepoglavskoj Mihanovićevoj ulici, a time će napokon kraju biti privedeni radovi na rasvjetljavanju kompletnog gradskog centra. Gradske čelnike veseli što će taj posao biti dovršen upravo o Danu Lepoglave, 8. prosinca, pa će centar svoje goste i uzvanike moći dočekati u punom sjaju.

Elektroenergetskim projektima treba dodati i završne radove na postavljanju dviju novih trafostanica u Mjesnom odboru Ves Lepoglavska. Time će se njihovim mještanima omogućiti da prije Božića konačno dobiju kvalitetnu struju, bez dosadašnjih učestalih padova napona. No, u Vesi će, naglašava Škvarić, problem struje potpuno biti riješen tek iduće godine, postavljanjem betonskih stupova i rekonstrukcijom NN-mreže.

Sagradili 2,5 kilometara nogostupa

Nakon višemjesečnih radova, djelatnici varaždinskoga HAC-a završavaju i s gradnjom nogostupa i s polaganjem novog asfaltnog sloja u Trakošćanskoj ulici, na državnoj cesti D 35 prema Bednji, od benzinske crpke do zaseoka Šoštarići. Riječ je o dionici kojom se odvija intenzivan kamionski promet iz okolnih kamenoloma i asfaltne baze, što je čini opasnom za sigurnost pješaka. Stoga su Grad i HAC zajedno ušli u rekonstrukcijski zahvat. Gradnju nogostupa i kanalizacije za dio MO-a Lepoglavska Purga s pola milijuna kuna financirao je Grad, dok je HAC pokrio troškove uređivanja cestovne odvodnje i novi asfaltni sloj, što je stajalo 700.000 kuna. Postavljene su i dvije nadstrešnice kod autobusnih ugibališta. Na primjeru Trakošćanske, kaže gradonačelnik Marijan Škvarić, ubuduće će se uređivati sve ulice na području grada Lepoglave.

- Pribroje li se nogostupu u Trakošćanskoj ulici već sagrađeni nogostupi u Čretu i u Ulici Alojzija Stepinca u Lepoglavi, proizlazi da je ove godine na području grada izgrađeno čak 2,5 kilometara nogostupa! Podsjećamo, jedna dionica (s oborinskom cestovnom odvodnjom) uređena je uz 600 metara županijske ceste od Čreta do Budima. Zahvat vrijedan ukupno 1,1 milijun kuna s 400.000 kuna financirao Grad, dok je ostatak platio ŽUC. U Stepinčevoj ulici nogostup je položen od Poslovnog centra do dječjeg vrtića, a s 200.000 kuna financirao ga je Grad – ističe lepoglavski gradonačelnik.

Lijepo vrijeme radnici varaždinske Ceste koriste za dovršenje asfaltiranja nerazvrstanih cesta po programu za 2007. godinu. Prva faza asfaltiranja, vrijedna 800.000 kuna, dovršena je još u svibnju ove godine, kada je modernizirano 2,5 kilometara prometnica. Sada se kraju privodi druga faza, s još 2,5 kilometara cesta, a radovi u ovoj fazi vrijedni su 1,2 milijuna kuna.

- Najveći dio novca za asfalt osiguran je iz gradskog proračuna, 800.000 kuna dobili smo od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, a dodatnih 175.000 kuna doznačio nam je Fond za regionalni razvoj. Asfaltirali smo pravce na cijelom području, od pograničnih krajeva do Lepoglave. Ponosan sam što ćemo nakon ove godine na gradskom području imati još samo desetak kućanstava bez asfaltiranih prilaznih pravaca, no i to ćemo riješiti sljedeće i idućih godina – izjavio je Škvarić.(ljr)
 
Fotografija: Darko Sajko
 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.