utorak, 20.4.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
3.1.2008. 20:26:40
Klub mladih filatelista Trakošćan pronio glas svoga kraja diljem Europe
Božićna filatelistička priča

– Podatak da je u najnovijem broju časopisa Europskog filatelističkog saveza cijela stranica posvećena nedavno održanoj Školi filatelije u Trakošćanu svjedoči o tome da je Klub mladih filatelista „Trakošćan“ iz Bednje pronio glas svoga kraja po cijeloj Europi! Usto, čestitke Hrvatskom filatelističkom savezu i Klubu mladih uputili su i kolege Slovenci te, zadivljeni okupljanjem u Trakošćanu, poručili svojim filatelistima: „Ugledajmo se u naše susjede Hrvate“!

To je u petak, 21. prosinca, otvarajući veliku filatelističku izložbu u prostorima Osnovne škole Franje Serta u Bednji istaknuo Ivan Librić, predsjednik Hrvatskog filatelističkog saveza (HFS). A potvrda njegovim riječima bila je reprezentativna izložba nazvana Božićna priča što ju je priredilo 19 članova bednjanskoga kluba, te polaznici Škole mladih filatelista u Trakošćanu 2006. i 2007. (oni su prikazali izloške Moja domovina i Svi naši pobjednici). Uz njih, izlagala su i braća Dino i Luka Murić: Luka je prikazao božićnu priču ispričanu božićnim čestitkama, dok je cjelinom nazvanom Tiha noć, sveta noć, Dino pokazao vlastiti doživljaj Božića kroz vrijedne marke, omotnice i dopisnice. Vrijedna braća, strastveni filatelisti, time su ujedno obilježili 5. obljetnicu svoje prve izložbe i kontinuirana studiozna bavljenja filatelijom.

Izložbenim cjelinama Božić u očima majke i Božić u djelima Ivana Lackovića Croate u Bednji su se predstavili i predsjednik HFS-a Ivan Librić sa suprugom Željkom, dok je izložak naslovljen Mali princ predstavio Goran Kovačić iz Karlovca.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice škole Sanje Majcen, izlagačima i brojnim okupljenim posjetiteljima obratio se načelnik Bednje Mirko Bistrović, te izrazio i osobno zadovoljstvo marljivim radom Kluba mladih filatelista i s dvije dobro odrađene škole filatelije u Trakošćanu. Posebnu zahvalu uputio je predsjednici kluba dr. Mariji Kolačko koja već dvije godine sa suradnicima predano radi na edukativnom okupljanju djece.

- Nema sredine u Hrvatskoj poput Bednje, u kojoj je dvije filatelističke izložbe za redom otvarao predsjednik Hrvatskog filatelističkog saveza, i to nije uzalud. Filatelističke izloške koje vam predstavljamo sastavili smo tijekom četiri do pet druženja na koja su djeca dolazila oduševljeno te zanosno ulazila u svijet filatelije. Posebno sam ponosan što su se Klubu pridružila i djeca iz Klenovnika, koja će svoju izložbu imati za godinu dana – poručio je na svečanosti otvaranja član Varaždinskog kluba kolekcionara Josip Jelenečki, koji stručno vodi djecu kroz svijet maraka. Ivan Librić naglasio je da je Klub mladih filatelista iz Bednje primljen u punopravno članstvo HFS, kao njegov 33. član.

Zahvaljujući djeci, njihovim roditeljima, vodstvu Općine Bednje, saborskim zastupnicima Ivanu Jarnjaku i Zlatku Koračeviću te svima ostalima koji su je potakli da promiče priču zvanu filatelija, gostima se obratila i predsjednica kluba dr. Marija Kolačko:

- Zahvaljujem svima koji su omogućili da djeci kroz marke darujemo sretno djetinjstvo i jedan drugi način odrastanja. Kao što ona danas kroz marke pričaju priču o rođenju maloga Isusa, o našoj domovini, o svim našim pobjednicima, tako će naša djeca sutra pronositi glas Bednje i cijele sjeverozapadne Hrvatske preko granica naše domovine. Ponosna sam što će do veljače klub imati više od 70 članova, a tolikog kluba nema nijedna europska zemlja! I upravo zbog toga sve moje titule u životu ne bih mijenjala za titulu bake Marije, kako me zovu moja djeca u Klubu filatelista – dirnuto je na izložbi izjavila dr. Kolačko.

Prigodni program izveli su bednjanski Krunaši koji su pjevali stare pjesme, dok je Đurđica Stubičar interpretirala jednu pjesmu Izidora Poljaka. Posjetitelje su izvedbom brojnih božićnih napjeva dirnuli i Ivica Pepelko, prof. Sanja Čanžar i prof. Ivan Mežnarić, pa je publika na kraju s njima i zapjevala. Djevojčice iz kluba sve su posjetitelje dočekale jabukama, a nakon razgledavanja izložbe svi su neformalno druženje nastavili uz domaće specijalitete bednjanskoga kraja. Tako je Božićna filatelistička priča prerasla i u glavni društveni božićni događaj u Bednji.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.